Champagne - små odlare med stora vinerProvningar:*2021-11-27 16:00: Champagne, Restaurang W by Wijnjas
Champagne - små odlare med stora viner*695,00 kr
0 kr

Betalsätt:*
Pers-/Orgnr: (betalare)
Företag:
Förnamn:*
Efternamn:*
Adress:*
Postadress:*
E-postadress:*
Land:*
Mobiltelefon:*

Vi vill gärna fortsätta få skicka erbjudanden via E-post till dig med information från Restaurang W by Wijnjas. Vi behandlar alltid dina personuppgifter med omsorg.
Får vi skicka erbjudanden och information till dig?
   


allmänna villkorenVi får många gånger frågan om vilket vin vi själva rekommenderar till ost. Det självklara svaret är alltid champagne; det finns faktiskt inget bättre.

Champagne, en vinregion i norra Frankrike, är ett av de starkaste varumärkena i vinvärlden. Då vinerna är förhållandevis dyra är det ett begrepp som ofta associeras med lyx och flärd. Här dominerar stora aktörer med världsberömda märken, men här finns också små, anonyma odlare.

Det viktigaste för många av de mindre odlarna är ursprunget och man talar om olika byar, och vilka ger skillnader de olika stilarna ger. Dessa odlarchampagner kommer från egenodlade druvor som många gånger exporteras i mycket liten skala.

Precis som stora röda viner så förvandlar tid och lagring även champagne. Från att vara unga och pigga så mjuknar syror och bubblor på ett magiskt vis. Mogen champagne blir krämigare, fylligare och, för oss, ostens bästa kompis.

Vi provar tillsammans fem viner med fem ostar. Under ca. 90 minuter reder vi ut begreppen och berättar om stilar, skillnader, produktionsmetoder och trender.

Om ni redan har ett presentkort och vill använda det, klicka här.