Vi fortsätter med våra kombinerade middagsprovningar i höst och den här gången blir det spanskt:
Spaniens vinhistoria har påverkats av både inbördeskrig, diktatur och inte minst de ofantligt populära vinerna från Rioja.
De senaste åren har det dock tagits stora kliv framåt och vi tänkte titta på några mindre kända regioner i den norra delen av landet som inte syns lika mycket. Historiskt sett har man alltid fokuserat på hur länge vinerna ska lagras och byggt en klassificering, och därmed också vinernas anseende, efter det. Men är lagrade viner alltid bättre?
Idag ser vi hur unga, driftiga vinmakare istället lägger ner mer tid och arbete i vingårdarna. Det ger moderna, fruktdrivna viner med mycket karaktär, passion och känsla.
Vi har valt ut 7 viner i olika stilar och parat ihop dem så att man kan ställa dem mot varandra. Vi provar dem tillsammans och diskuterar skillnader, preferenser och favoriter. I sin helhet motsvarar det en vinprovning med en trerätters middag, i ett lite mer avslappnat format. Vilken blir just din favorit?
Se menyn.